BANGUIDE MORA GK

Mora Golfklubb – Vackert belägen golfbana vid Österdalälven

Hit kommer du med alla sorters transportmedel och även till fots.
En ”drive” från centrum. Banan är en skogsbana, där tallskog markerar hålens gränser.

Vi hoppas Du får en trevlig golfrunda.

Bilder kommer inom kort!

Beskrivning

Banan inleds med ett relativt enkelt par-4.
Spela ut lugnt och säkert, det är c:a 180 meter till vattenhindret från herr-tee, sedan har du ett relativt kort järn kvar till green.

Index/Hcp 11

Beskrivning

Ett kort men lurigt Par 3.
Det kan vara lite svårt att avgöra hur långt bort flaggan sitter och se upp för vindriktningen om det blåser då utslagsplatsen ligger i lä.

Index/Hcp 15

Beskrivning

Slår du långt finns här en liten chans att nå green på två slag men då måste du skära av vinkeln från tee.
Vill du spela på säkerhet är det två medellånga järn ut för att sedan avsluta med ett kort järn mot en långsmal green.

Index/Hcp 9

Första svåra hålet.
Hål 4 är ett smalt par-4 och sätter du inte utslaget mitt i fairway står du inför ett svårt inspel då green vaktas av två bunkrar, en framför och en till vänster om green.

Index/Hcp 3

Beskrivning

Relativt enkelt med svårigheter.
Med ett bra utslag, sikta över vänstra fairwaybunkern, har du goda möjligheter att nå på två och fixa en birdie eller rent av eagle. Vi varnar dock för vattnet före green . Fairway på båda sidor om ”granen”

Index/Hcp 5

Banans svåraste?
Undviker du att landa utslaget i bollmagneten till vattenhinder, 180 m över från herr-tee, är det sedan en ganska enkel avslutning.

Inspelet lägger du mitt på green då högra greenbunkern ofta slukar bollar och kostar dig slag

Index/Hcp 1

Beskrivning

Banans svåraste par 3 hål?
Med sina dryga 175 m och en relativt svårträffad green är detta par 3 hål ett av banans svåraste par 3 hål.
Se till att du har tillräckligt med klubba för att landa bollen på green då ett motlut strax före ofta bromsar upp till synes ganska bra slag.

Index/Hcp 7

Når du green?
Om vinden ligger rätt på detta korta par-4 har den långtslående slag att tjäna.
Normalt sett spelar du ett medellångt järn mitt ut i fairway för att sedan avsluta med ett kort inspel mot green, klar birdiechans. Se upp för vatten bakom greenen.

Index/Hcp 17

Beskrivning

Första slingan avslutas med ett ganska enkelt par-4.
Öppna upp hålet med att lägga utslaget på högersidan av fairway.

Inspelet mot green studsar gärna ifrån greenområdet om du inte träffar centralt. Här kan det också vara svårt att bedöma avståndet om flaggan sitter bakom vänstra greenbunkern.

Index/Hcp 13

Beskrivning

Ett av banans lättaste par 4-hål.
Enda problemet är att undvika bunkrar som vaktar en långsmal green på bägge sidor.
Tänk på ett snett utslag till höger kan lätt nås tee på hål 11.

Index/Hcp 18

Beskrivning

På detta par-5 finns det slag att hämta för den som vågar lite.
Skär av vinkeln från tee med ett utslag över en av småtallarna och du kan ganska lätt nå green på två.
Ett vattenhinder följer hela vänstersidan och med ca 120 m kvar att spela dyker det upp ett vattenhinder även på höger sida.

Index/Hcp 14

Index/Hcp 8

Beskrivning

Tänk till redan från tee, greenen vaktas av bunkrar till höger och vänster så ett planerat utslag där du slipper dessa vid inspelet ökar dina chanser till par betydligt.
Greenen är dock ganska liten så ett inspel till mitt på green lämnar dig med en relativt kort putt i alla lägen.

Index/Hcp 12

Beskrivning

Ett par 3 hål i anslutning till klubbhuset.
Vaktas av två bunkrar. Lutande motgreen.

Index/Hcp 16

Beskrivning

Detta par-4 med vägen till höger gör att hålet känns smalare än det egentligen är och därför brukar utslagen ofta bli lite darriga.
Greenen är kort och ligger något upphöjd och är därför relativt svårträffad.

Index/Hcp 10

Beskrivning

Ett av de hål som många av våra gästspelare brukar komma ihåg lite extra är detta långa par-5.
Här krävs det två bra slag för att du ska komma ner till ’kröken’ och ett fritt inspel mot green som vaktas av vatten längs hela högersidan.
Ett hål som kan kosta dig många slag om det vill sig illa.

Index/Hcp 2

Beskrivning

Detta vackra par-4 korsas av ett vattenhinder med 140 m kvar att spela vilket gör att du nästan alltid får ett långt inspel mot green.
Här har vi också en av banans största greener så brister koncentrationen har du en lång putt framför dig.
Ligger du på ditt par eller bättre efter detta hål har du goda chanser till en lyckad rond.

Index/Hcp 4

Beskrivning

Avslutande hål ett par-4 är ett av banans bättre hål.
Ofta har du ett något blint inspel mot green då fairway korsas av en platå på halva sträckan.
Undvik fairway-bunkern på vänster sida från utslaget om du vill göra par.

Index/Hcp 6